Kom i gang med elektronisk fakturering
spar tid og penger – få bedre oversikt og kontroll

Spar tid og reduser kostnader med efaktura

Elektronisk fakturering gjør livet lettere. Du går fra manuelle og papirbaserte prosesser til en enkel, automatisert, trygg og moderne måte å gjøre forretninger på.

Med efaktura slipper du kompliserte prosesser med kunderreskontro og leverandørreskontro, da du kan administrere alle salgs- og innkjøpsfakturaer gjennom én leverandør. I tillegg kan du styrke forholdet til kundene og leverandørene dine siden elektronisk fakturering gagner alle forretningspartene.

Hva er en efaktura?

En efaktura er en faktura som sendes og mottas elektronisk. Den beste utformingen for en efaktura består av to elementer: data og bildekomponenter. Hensikten med efaktura er å legge til rette for helautomatisk fakturabehandling og å integrere kunder og leverandører i én sømløs, elektronisk ende-til-ende-prosess. Datakomponenten i en efaktura brukes for automatisk behandling, og bildet viser en lesbar presentasjon av fakturaen som brukes i arbeidsflyt og arkivering.

Hvorfor bør jeg begynne å sende og motta efaktura?

Efaktura gir betydelige kostnadsbesparelser, opptil 80 %, da bedriften slipper tidkrevende og manuelle prosesser som utskrift, legge i konvolutt, poste, skanne, føre inn fakturadata, manuelt matche fakturaer til bestillinger og arkivere. Med efaktura får du raskere og mer effektive prosesser, samtidig som du reduserer feil og  manuelt arbeid . Du vil også få bedre oversikt og kontroll over kontantstrømmen og utgiftene.

Utfordringen med elektronisk fakturering

Den største utfordringen med elektronisk fakturering er kompleksiteten. Det finnes ingen standard for efaktura. Dine leverandører og kunder har ulike behov og måter å sende og motta fakturaer på, og lovgivningen er ulik fra land til land. Én eneste metode, for eksempel å sende og motta PDF-fakturaer, er ikke løsningen. For å takle denne utfordringen må du enten selv organisere omfattende støtte for efaktura, eller du må outsource denne komplekse oppgaven til en efakturaleverandør.

Basware som efakturaleverandør

Basware tilbyr løsninger for elektronisk fakturering for alle bedrifter i alle land. Med Basware kan du sende og motta alle fakturaene dine elektronisk. Vi leverer også løsninger for skanning og utskrift av papirfakturaer, hvis det trengs, samt prosesser og verktøy for aktivering og integrering av kunder og leverandører for elektronisk fakturering. I dag administrerer vi mer enn 50 millioner transaksjoner hvert år gjennom vårt Basware Commerce Network som kobler sammen over 160 tjenestetilbydere for efaktura og over 900 000 bedrifter verden over.

Sett i gang med 100 % efaktura i dag

Du kan sende og motta efaktura direkte fra ditt system eller bruke våre nettbaserte løsninger for elektronisk fakturering. Les mer om:

Kontakt oss for mer informasjon.

Del på: