DFØ velger Basware for håndtering av hele innkjøp-til-betaling-prosessen

tor, 29/09/2016 - 09:27

Text: 

Direktoratet for Økonomistyring (DFØ) har inngått en 5-årsavtale med Basware som skal bidra til kostnadsbesparende og mer effektive prosesser fra innkjøp til betaling for 180 statlige virksomheter. Med et årlig volum på 800 000 fakturaer er dette en av Baswares største enkeltavtaler i Norge noensinne. Det er trolig også den største av sitt slag i år.

Det offentlige fortsetter jaget etter mer effektive innkjøps- og fakturaprosesser. Nå skal DFØ effektivisere 180 statlige virksomheters innkjøps- og fakturaprosesser ved hjelp av Basware. Avtalen vil trolig være blant de aller største av sitt slag, som inngås i 2016.

Brukervennlig

Basware er valgt etter en grundig konkurranseprosess med fem aktører som ble vurdert på bakgrunn av DFØs ønske om å knytte til seg en leverandør og en løsning innen prosesser for innkjøp og fakturahåndtering. Avtalen strekker seg over fem år og har en verdi på nærmere 20 millioner kroner.

- Vi er svært takknemlige for at DFØ har valgt vår løsning, og vi gleder oss til å sette i gang med fullintegrering av deres innkjøps- til betalingsprosess. Det er tross alt snakk om et direktorat som årlig håndterer 800 000 fakturaer. Vi snakker om en avtale som er svært stor, både strategisk, innholdsmessig og verdimessig for Basware i Norge og det gir et meget godt grunnlag for Baswares nye markedsplass i Norge, sier Norgessjef Øyvind Fossbakk i Basware, som påpeker at farten i Norge er god.

Basware har et eget team som utelukkende jobber med brukervennligheten og grensesnittet i løsningene. Selskapet ser økt oppmerksomhet rundt verdien av god brukervennlighet.

- Vi har valgt Basware fordi deres løsning både var det mest brukervennlige systemet og det systemet som er mest fremtidsrettet, slik vi i DFØ har vurdert det etter en grundig anbudsprosess, sier Gøril Aune, avdelingsdirektør for regnskap i DFØ. 

- I det markedet vi jobber er brukervennlige løsninger selve nøkkelen for å lykkes, fordi det å lykkes defineres av at de ansatte i virksomheten faktisk bruker løsningen og gjør det på en effektiv måte, slik at man ikke må bruke tid på å sette seg inn i løsningen hver gang man bruke den. Målet er at det skal være like intuitivt og enkelt å bruke løsningen som å bruke en vanlig nettbutikk, sier Fossbakk.

Marketplace tar over for Ehandelsplattformen

DFØ skal nå rulle ut Baswares løsninger til 180 statlige enheter og departementer, noe som sammen med tilgangen på Basware Marketplace vil bidra til at DFØ er godt forberedt når Ehandelsplattformen forsvinner i 2018. Marketplace kan både knyttes til den eksisterende plattformen eller kjøres helt separat fra starten.

- Jeg tror Basware vil bli spesielt interessant som partner for mange nå som Ehandelsplattformen skal legges ned, ettersom Baswares markedsplass er ferdigutviklet og tilgjengelig, noe som gjør at aktører som DFØ kan utnytte de nye standardiserte formatene fra DIFI på EHF, sier Norgessjef i Basware, Øyvind Fossbakk.

Basware har som mål å kunne tilby komplette innkjøp til betalingsløsninger som gjør det enkelt for kunder å håndtere alle fasene - i tillegg til å skape en bedre fakturaflyt - uten at man skal måtte gå til flere aktører for å få en komplett pakke

- Vi i DFØ har mange vi skal levere til og det er viktig at vi vet at kjerneløsninger som dette står seg godt over tid. Hvis vi og våre kunder er fornøyd med tjenestene, og det som bygger opp under de tjenestene som vi leverer, så fortsetter samspillet vårt å være godt. Det er utrolig viktig for oss at de systemene vi bruker er solide og har en høy kvalitet. Basware lå godt an på alle kriteriene i anbudsprosessen, noe som også gjelder kvalitet. Når vi skal levere til 180 statlige virksomheter, og våre løsninger skal implementeres og tas i bruk av ulike brukergrupper der ute, er det viktig at de systemene vi bruker fungerer optimalt, oppsummerer Gøril Aune i DFØ.

From the Basware Blog
Se flere blogg innlegg